luni, 8 februarie 2016

Tian provençale

Aceasta reteta o fac in fiecare an. Este foarte simpla, economica si prezentabila. Trebuie un pic de timp pentru a aseza legumele in forme, dar odata porniti, devine foarte usor...
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 dovlecel verde
- 4 cepe
- rosii cherry, aici le spunem cirese, de acelasi diametru ca si dovlecelul
- cimbru, sare si piper
- 2 linguri de ulei
 
Ustensile - forme in cerc pour mini tian - am explicat confectionarea lor in rubrica Sfaturi practice, este simplu, rapid si aveti nevoie numai de foi de hartie, foi de aluminium si agrafe sau acum gasim foarte usor cercuri metalice.
Curatam ceapa, tocam marunt si o punem in ulei cald. Caliti ceapa pe foc domol, timp de 10 minute, astfel nu capata culoare, dar este transparenta.
Dovlecul il taiati in felii subtiri. Puneti sa fiarba 2 minute in apa clocotita sarata, dupa care il strecurati si il treceti sub apa rece, pentru a pastra culoarea verde. Fac aceasta operatie pentru ca dovlecei sa fie mai usor de intercalat cu rosiile.
 Rosiile le taiem in felii subtiri, nu utilizam extremitatile,pentru a le pune in forme foarte uniform.

Taiati 4 patrate din hartie de copt, le puneti pe o tava, apoi asezati pe fiecare patrat o forma de cerc.
  
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Puneti in fiecare cerc, ceapa calita, apasati un pic, pentru a obtine un strat uniform. Sarati si piperati.
 Apoi puneti feliile de rosii intercalate cu dovleceii.
 
 Sarati si piperati, presarati un pic de cimbru si puneti in cuptor pentru 20 minute.
 Pentru prezentarea in farfurie, luati tianul cu hartia de copt si forma de cerc, il depuneti pe farfuria de serviciu.
 Cu o mana tineti cercul si cu cealalta trageti hartia de copt.

Dupa care retrageti cercul.
Este gata a fi servit in garnitura, impreuna cu carnea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu