miercuri, 17 februarie 2016

Tarta cu rosii cirese si mozzarella


Ingrediente pentru aluat tarta sarata :
- 125 g faina
- 95 g unt taiata in bucatele

-1 lingura de apa rece
- un varf de sare
Amestecati faina cu untul, pana devine granulos, adaugati sarea si apa rece.
Amestecati inca cateva secunde pana cand adunati aluatul in forma de minge.
Puneti aluatul intr-un saculet de plastic, intr-un frigider timp de o ora.
Daca aluatul este amestecat foarte repede, ramane sfaramicios, nu devine tare dupa coacere.

Ingrediente pentru umplutura :
- 250 g branza mozzarella
- rosii cirese
- 1 lingura de mustar
- sare si piper dupa gust
- cateva picaturi de ulei picant
- 1 lingura de busuioc uscat
- sare si piper dupa gust
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Spalati rosiile si uscatile cu un servetel. Strapungetile cu o scobitoare.
Scoateti aluatul din frigider. Ungeti forma de tarta cu unt topit, presarati forma cu faina. Pe masa presarati faina, intindeti aluatul dandu-i o forma rotunda, depuneti in forma de tarta.
Depuneti mustarul peste aluat si intindeti-l bine pe toata suprafata aluatului.
Taiati branza in felii subtiri, depuneti rosiile, presarati busuiocul si cateva picaturi de ulei picant ca si pentru pizza.
Puneti in cuptor timp de 30 minte.
Serviti-o calda cu o salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu