joi, 25 februarie 2016

Prajitura moca tavalita in nuca de cocos - Lamington au moka

Lamingtonul este o prajitura traditionala australiana, inrobata in ciocolata, tavalita prin nuca de cocos si nu depaseste 5 cm de inaltime.
In general, compozitia este ca si al unui chec, de aceea am incercat o varianta cu moka. Nu am utilizat 100% aceasta varianta, deoarece cantitatile, glasajul si metoda de glasare nu este aceiasi.Glasajul la inceput, a fost mai gros si bucatica de prajitura o tavaleam in glasaj si apoi in nuca de cocos.Cum vroiam o metoda  (metoda mea) mai simpla, am subtiat glasajul pentru al aplica cu o lingura pe fiecare fata a prajiturei si apoi cu mana presaram nuca de cocos, astfel am redus cantitatea de zahar.
Prajiturile le pastrati la rece, dar inainte de a le servi, le lasati o ora la temperatura ambianta.

Ingrediente pentru 40 bucati si o tava de 25x32 cm :
- 200 g unt taiat in cubulete, lasat la temperatura ambianta
- 300 g zahar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 3 oua
- 375 g faina
- 1 lingurita de bicarbonat
- 375 ml lapte
- 3 lingurite de cafea instantane dizolvate in 2 linguri de apa

Pentru glasage : 
- 200 g zahar tos
- 30 g cacao
- 10 g ulei
- 3 lingurite de cafea instantanee
- 175 ml apa 
- 150 g fulgi de nuca de cocos
Preancalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt si presarati cu faina - o tava.
Bateti untul cu zaharul si vanilia cu un robot, pana cand amestecul devine o spuma.
 Adaugati ouale, unul dupa altul, amestecand dupa fiecare ou. Varsati faina cernuta si un apa, de 3 ori in compozitie.Amestecati pana la omogenizare.
 Varsati jumatate din compozitie in tava.

 In restul compozitiei, adaugati cafeaua dizolvata, amestecati bine si varsati in tava peste compozitia fara cafea.

 Puneti la copt timp de 35 minute, dupa care lasati 5 minute in tava, dupa care il scoateti din tava si lasati sa se raceasca.
 Taiati prajitura in cubulete de 3x3 cm.
 Pentru glasaj, treceti zaharul tos si cacaoa, printr-o sita, apoi adaugati apa, uleiul si cafeaua. Amestecati bine pana la omogenizare.
 Infingeti un pic la mijlocul cubuletului, si cu o lingura, depuneti glasati, tineti un pic ca si surplusul de glasaj sa se scurga, dupa care presarati fulgii de nuca de cocos pe toate fetetele cubuletului.





 
Daca glasajul nu este suficient de lichid, adaugati apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu