vineri, 5 februarie 2016

Pizza sufleu

Pizza sufleu - pentru ca inainte de o scoate din cuptor are aspectul unui sufleu,
a dublat de volum. Sosul de rosii il pregatesc intotdeauna, pentru ca nu este dificil si in plus il asezonez cum vreau...
Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 10 felii de paine pentru sandwick
- 1/2 l lapte
- 500 g mozzarella
- 6 oua
- 50 g branza rasa (gruyere, emmenthal, cascaval)
- 150 g bacon
- sos de rosii : 1 conserva de rosii taiate (sau 4 rosii decojite fara samburi, taiate in bucatele), 1 ceapa mare, 3 bucatele de usturoi, sare si piper, un pic de ardei iute in pudra, 1 lingurita de sare, 1 lingura de ulei.
- o bucatica de unt pentru forma sau tava
Puneti intr-o cratita lingura de ulei, adaugati ceapa taiata marunt si usturoiul taiat in felii subtiri. Lasati 5 minute sa se caleasca, dupa care adaugati rosiile taiate marunt, asezonati cu sare, piper, zahar si ardei iute.
Lasati sa fiarba pe foc domol, 20 minute, pana cand rosiile nu mai au apa.
Mixati acest sos si rectificati asezonarea dupa gust.
Ungeti forma cu untul topit.
Feliile de paine le imbibati cu lapte, de ambele parti foarte repede. Le de
puneti in forma intr-un strat.
 Peste paine, puneti sosul de rosii,
 presarati cu oregan, depuneti branza taiata in felii si baconul (il prajiti inainte 2-3 minute).
 Repetati aceasta operatie inca o data : paine imbibata, sos de rosii, oregan, branza.
Acoperati cu ultimul strat de paine imbibata, dupa care presati painea cu o lingura.
 Bateti ouale, pana cand albusul si galbenusul s-au amestecat, apoi adaugati branza rasa.
Varsati in forma peste paine.
Pentru ca ouale sa intre in paine peste tot, intepati painea cu o furculita in mai multe locuri.
 Incalziti cuptorul la 180°C.
Intre timp, depuneti un pic de sos de rosii ca si decor.
 Puneti in cuptor timp de 1 ora.
Dupa 40 minute in cuptor, incepe sa se umfle, sa dubleze de volum ca si un sufleu.
 Serviti calda sau calduta cu o salata verde.
Eu am avut in gradina frunze fragede de sfecla rosie si cateva rosii cherry.
Sursa Revista - Les Oeufs et les Fromages - nu am copiat-o intocmai, pentru ca am facut cateva modifari...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu