Am
plecat de la ideea de a face niste biscuiti aperitiv asemanatori cu Tuc
crackers. Reteta este foarte simpla fiecare ingredient poate
fi inlocuit,
in afara de baza - faina si ou. Am facut biscuitii cu ce aveam in casa.
in afara de baza - faina si ou. Am facut biscuitii cu ce aveam in casa.
In
final, a iesit ceva asemanator si a trecut testul degustarii
(mentionez ca acasa, am doi critici culinari), deci pot publica aceasta
reteta in blogul meu.
Ingrediente :
- 125 g faina
- 100 g branza rasa (cascaval, ementhal, gruyere...)
- 1 ou
- 80 g unt moale
- 1/2 lingurita de boia
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de susan
Amestecati
toate ingrediente, pana cand obtineti un aluat omogen. Cum este un pic
lipicios, inveliti intr-o foie de plastic si puneti la rece timp de 1 ora.
Presarati faina pe blat, intindeti aluatul cu un rulou, pe o grosime de 4-5 mm.
Taiati aluatul cu o forma de biscuit si punetile pe o placa din cuptor acoperita cu hartie sulfurizata.
Puneti la copt intr-un cuptor cald la 180°C timp de 12-15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu