joi, 4 februarie 2016

Biscuiti aperitiv cu branza si susan


Am plecat de la ideea de a face niste biscuiti aperitiv asemanatori cu Tuc crackers. Reteta  este foarte simpla fiecare ingredient poate fi inlocuit,
in afara de baza - faina si ou. Am facut biscuitii cu ce aveam in casa. 
In final, a iesit ceva asemanator  si a trecut testul degustarii (mentionez ca acasa, am doi critici culinari), deci pot publica aceasta reteta in blogul meu.
 
  Ingrediente :
- 125 g faina
- 100 g branza rasa (cascaval, ementhal, gruyere...)
- 1 ou
- 80 g unt moale
- 1/2 lingurita de boia
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de susan

Amestecati toate ingrediente, pana cand obtineti un aluat omogen. Cum este un pic lipicios, inveliti intr-o foie de plastic si puneti la rece timp de 1 ora.

Presarati faina pe blat, intindeti aluatul cu un rulou, pe o grosime de 4-5 mm.




Taiati aluatul cu o forma de biscuit si punetile pe o placa din cuptor acoperita cu hartie sulfurizata. 
Puneti la copt intr-un cuptor cald la 180°C timp de 12-15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu