miercuri, 10 februarie 2016

Paini pentru hamburger

Sursa : Atelierul Burgers Big Fernand este un restaurant de cartier parizian, in care 3 mustaciosi prepara painea, carnea, sosurile si cartofii fripti, dupa retetele lor proprii.  

Am incercat mai multe retete, dar aceasta imi place pentru metoda de aplicare a semintelor pe paine, dupa coacere raman lipite.

Framantare : 20 minute la mana, 10 min la robot
Prima pousse : 1 h 30 min
Repaus : 10 min
A 2-a pousse : 1 h 
Coacere : 15 à 20 min

Ingresiente pentru 12 buns :

- 600 g faina T55 (alba)
- 25 g de drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de zahar
- 180 g de lapte
- 150 g apa
- 1ou
- 30 g de unt moale sau 30 g de ulei
- seminte de susan

Framantarea la mana
Amestecati faina, drojdia faramitata si zaharul. Intr-un colt puneti sarea, sa nu atinge drojdia. Faceti un cuib in faina si puneti laptele, apa, oul batut, untul sau uleiul. Framantati bine pana cand aluautul se despride de pe peretii vasului . Depuneti aluatul pe masa si continuati sa framantati pana cand devine elastique, suplu si neted.

Framantarea cu robotul
Varsati toate ingredientele in vasul robotului cu exceptia semintelor de susan si faceti atentie ca sarea sa nu atinga drojdia. Framantati 4 minute la viteza lenta si alte 6 minte la viteza a 2-a.

Repaus 
Puneti aluatul intr-un vas cu bordurile unse de ulei si acoperiti cu un servetel umed. Lasati sa creasca timp de 1 h 30.
 

Formarea painicilor
Puneti un strat fin de faina pe masa, impartiti aluatul in 12 si dati o forma de bile.
 Acoperiti si lasati la repaus inca 10 minute.Puneti 3 foi de hartie absorbanta in minge, umeziti-le. Pe o farfurie puneti semintele de susan. Aplatiza fiecare minge de aluat ușor și apăsați partea de sus a hârtiei umezit și pe semințe. Depuneti bilele de aluat pe o placa acoperita cu hartie de copt. Apasati cu hartia umezita pe bilele de aluat, dupa care cu aceasi hartie apasati peste seminte pentru a se lipi de hartie, dupa care acoperiti bilele de aluat. Astfel semintele vor fii bine lipite. 

Se acopera si se lasa sa creasca timp de 1 oră.

La cuisson
Incalziti cuptorul la 200°C si puneti intr-un recipent mic un pic de apa pentru a da o culoare maro-aurie painicilor.Coaceti painicile timp de 15-20 minute, dupa care le lasati sa se raceasca pe un gratar.Lasati-le sa se raceasca pe un gratar .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu