Cum
este vara, cald , legumele se gasesc din belsug si sant mai ieftine,
este timpul ideal pentru a prepara conservele pentru iarna. Dar
congelarea pastreaza cel mai bine vitaminele fructelor si legumelor...
Prefer conservarea prin congelare a fasolei pastai verzi sau galbene, pentru ca nu se schimba gustul ca siin conserva si este foarte simplu de realizat,
cu conditia sa aveti un congelator incapator.
Curatati pastaile de codite, de ambele parti, taiati in 2 sau 3 bucati. Spalati si lasati sa se strecoare.
Intr-o oala, puneti apa la fiert, cand clocoteste adaugati fasolea curatata.
Pentru 500 g utilizati 3-4 litri de apa. Aceiasi apa o puteti folosi de 6-7 ori, pentru a fierbe acelasi tip de legume.
Acoperiti si lasati sa fiarba 4 minute.
Scoateti fasolea din apa fiebinte si puneti in apa rece, astfel isi pastreaza culoarea. Strecurati de apa si lasati sa se raceasca, dupa care puneti in saci de congelare.
Fasolea astfel preparata o puteti pastra in congelator timp de 10 luni.
Decongelarea cea mai simpla, este de a pune fasolea congelata direct in apa fierbinte sarata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu