luni, 9 mai 2016

Blanquette de veau


Ingrediente pentru 4 persoane:
- 600 g carne de vaca
- 1 ceapa
- 6 cuisoare
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- 25 g unt
- 25 g faina
- 1 cl smantana lichida
- sare dupa gust
Garnitura :
- 1 praz
- 2 morcovi
- cartofi
- gulii sau alte legume de sezon
- cateva fire de patrunjel
- sare

Carnea de vaca o taiati in cubulete si o puneti la fiert intr-o oala cu apa rece. Curatati ceapa si infingeti cuisoarele in ceapa, puneti la fiert impreuna cu carnea. Adaugati foia de dafin si 1 crenguta de cimbru, sarati.

Lasati sa fiarba minimum 2 ore pe foc domol si inlaturati spuma care se formeaza, ca lichidul sa ramana limpede.

Curatati si spalati legumele. Intr-o oala puneti apa la fiert, sarati si adaugati legumele. Fierbeti timp de 30 minute.

Un sfert de ora inainte ca si carnea sa se termine de fiert, incepeti sa preparati sosul. Intr-o oala, puneti la topit untul pe foc domol, adaugati faina si amestecati pana la omogenizare. Adaugati din cand in cand, cate un pic de lichid de fierbere a carnei si lasati sa fiarba minimum 15 minute pana cand obtineti un sos gros si legat. La sfarsit adaugati smantana si lasati inca 2 minute sa fiarba, sarati dupa gust.

Puneti carnea strecurata in sos , serviti cu garnitura de legume fierte si presarati cu patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu