Aceasta reteta Cake sans gluten de Christophe Michalak,
am vrut sa o incerc pentru ca este fara gluten si lactoza. Am incercat mai multe variante,
cu unt si fara unt, intr-o forma mare si in forme mici. In cele din urma, aceasta varianta, mi-a placut mai mult, in plus este mult mai usor de realizat, pentru ca este o prajitura sfaramicioasa.
Ingrediente pour 12 prajituri in forme de minitarte sau briosa
cu unt si fara unt, intr-o forma mare si in forme mici. In cele din urma, aceasta varianta, mi-a placut mai mult, in plus este mult mai usor de realizat, pentru ca este o prajitura sfaramicioasa.
Ingrediente pour 12 prajituri in forme de minitarte sau briosa
- 20 g amidon de porumb
- 6 g praf de copt
- 1varf de sare
- 120 g zahar
- 2 oua
- 20 g de esenta de floare de portocale
- 100 g poudra de migdale
- 50 g de faina de porumb fina instantanee
- 3 portocale
Incalziti cuptorul la 220°C.
Radeti si inlaturati cu cutitul coaja portocalelor, taiati in rondele de 5mm. Inlaturati toate partile albe ale coajei..
Ungeti formele cu ulei si depuneti o rondela de hartie de copt in fiecare forma. Depuneti o rondela de portocale.
Amestecati ouale cu zaharul pana cand onbtineti un ruban. Adaugati caoja rasa, praful de copt, amidonul, faina de porumb instantanee, migdalele in pudra, esenta de portocale si sarea. Amestecati cu o lingura de lemn.
Varsati compozitia in forme pana la trei sferturi de inaltimea formei.
Puneti la copt timp de 10 min la 220°C si inca 10 minute la 200°C, pana cand se coloreaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu