O leguma si un gratin care imi place este cel de cristofine.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 kg de christofine sau chayote
- 1 ceapa
- 3 cepe verzi - optional
- 4 crengute de patrunjel
- 200 g costita afumata
- 3 linguri de ulei
- 1 crenguta de cimbru
- 50 g de unt
- 50 g brânză rasă
- Sare si piper
Puneti apa la fiert intr-o oala mare, sarati apa.Spălați christofinele,
deschideți-le în jumătate, inlaturati samburele si puneti-la la fiert in
apa fierbinte. Lasatile la fiert 25 minute, dupa care le strecurati si
lasati sa se raceasca usor.
Se curăță ceapa și se taie marunt, inclusiv ceapa verde. Se taie marunt pătrunjelul, iar slanina in cubulete mici.
Cu o lingurita curatati cristophinele, inlaturand pielea si pastrand miezul.
Într-o cratita, se incinge uleiul si se pune la prajit ceapa si costita.
Apoi se adauga miezul cristofinelor, cimbrul si patrunjelul maruntit.
Sareti si piperati dupa gust, amestecati si fierbeti pe foc mic, pana
cand s-a redus zeama.Incalziti cuptorul la 220 °C. Puneti compozitia intr-un vas care rezista in cuptor, presarati cu branza, puneti untul taiat in bucatele si lasati 10 minute in cuptor, pana cand branza capata o culoare aurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu