duminică, 26 iunie 2016

Salata de ciuperci cu jambon si maioneza

Nu utilizez ciuperci in conserva, gasesc ca nu au acelasi gust, iar salata va avea mai putine arome, pentru ca ciupercile sant pline de apa si trebuie sa utilizati mai multa maioneza pentru un sos mai gros.

Toate ingredientele le aveti in titlul retetei - ciuperci, jambon si maioneza. Si daca aveti maioneza deja facuta sau o cumparati din comert, pentru ca este mai putin grasa, in 15 minute a-ti pregatit salata.

Ingrediente :
- 500 g ciuperci proaspete - este pacat sa folositi ciupercile in comert, care gasesc ca au un gust diferit si contin multa apa
- 200 g jambon
- 2-3 linguri de maioneza
- sare
Spalati foarte repede ciupercile, taiati partea mai tare a piciorului. Taiati in fasii ciupercile.

Intr-o cratita cu 2 linguri de apa si un pic de sare, amestecati ciupercile. Sarea le va ajuta sa iese apa de vegetatie si asfel vor fierbe in acelasi timp, apa va scadea.

 Aceasta operatie dureaza 10 minute. In primele 7 minute foc domol si amestecati la inceput. apoi inca 3 minute pe foc rapid, pana cand nu mai este apa de vegetatie. Astfel obtinem ciuperci gustoase pentru ca conservam gustul lor.
Taiati jambonul in fasii sau cubulete marunte si amestecati intr-un vas cu ciuperile. Puneti la rece si apoi adaugati maioneza.
Pastrati salata de ciuperci la rece, pana in momentul in care le serviti.

Un comentariu:

  1. Interesant, voi incerca si eu reteta...Multumesc pentru reteta..mult succes si pe viitor...

    RăspundețiȘtergere