vineri, 8 aprilie 2016

Spirale cu zmeura







Ingrediente :
Aluat
- 450 g faina
- 12 g drojdie proaspata
- 180 g lapte caldut
- 30 g zahar
- 5 g sare
- 2 oua
- 60 g smantana
- 15 g de ulei

Umplutura
- 300 g zmeura congelata, cred ca am pus mai mult, nu am cantarit
- 60 g zahar
- 1 lingura amidon - pentru mine facultativ, pentru ca zmeurele erau inghetate

Glazura
- 30 g unt
- 30 g smantana
- 60 g zahar cristal

Faina cernuta, facem o adancitura in care punem un pic de lapte caldut si drosdia maruntita la dospit 10 minte. Dupa care, adaugam restul de lapte caldut, zaharul, ouala batute cu sarea si smantana. Framantati bine, pana la incorporarea tuturor ingredientelor, mai adaugati lapte sau faina daca este necesar. Trebuie sa obtineti un aluat moale si nelipicios. Inainte de a termina framantarea, adaugam uleiul si framantam pana la incorporarea completa. Framantarea dureaza minimum 20 minute, de obicei incep intr-un saladier si termin pe masa. Acoperiti aluatul si lasati timp de 1 ora la dospit.

Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, presaram zaharul si zmeura congelata, dupa care il rulati pe latura cea mai lunga.

 Taiati spirale groase si puneti spiralele intr-o tava rotunda mare, unsa cu ulei si lasati aluatul acoperit, inca 1 ora la dospit.


Mi-au iesit 9 spirale, am pus 6 in forma, iar 3 in forme rotunde individuale.

Preancalziti cuptorul la 190°C. Cand este incalzit, puneti formele in cuptor, si dupa 10 minte de copt, reduceti temperatura la 180°C.
Cand este bine rumenit, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca un pic in forma, dupa care il puneti pe un platou.

Pentru glazura amestecati untul moale, smantana si zaharul, turnati peste rulouri sau serviti separat.
Rulourile se servesc caldute sau mai tarziu daca mai raman...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu