miercuri, 13 aprilie 2016

Rahat, loukoums



Loukoums sau rahat in romaneste se prepara foarte usor, poate fi simplu sau cu fructe seci.
Ingrediente :
- 3 linguri de gelatina in pudra
- 250 ml apa
- 450 g zahar
- 1 bucata mica de coaja de lamaie
- 1/2 lingurita de suc de lamaie
- 3 linguri de sirop de menta sau un alt sirop
- 100 g zahar tos amestecat 
- 3 linguri de amidon
Puneti apa si gelatina pe foc domol, amestecati pana cand gelatina se dizolva. Adaugati zaharul, sucul de lamaie si coaja de lamaie. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, continuati inca 8 minute pe foc, amestecand tot timpul. Inlaturati coaja de lamaie si adaugati siropul, amestecati.

Varsati compozitia intr-o forma de cake umezita.

 Lasati la temperatura ambianta pana a doua zi.

Pe un blat, presarati 3 linguri de zahar tos, dezlipiti rahatul si taiati in cubulete cu un cutit uns cu ulei.Tavaliti cubuletele in zahar tos amestecat cu amidon. 

Rahatul il pastrati intr-o cutie, punand intre fiecare rand hartie sulfurizata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu