Aceasta inghetata, am vazut-o acum 2 zile pe un blog francez si mi-am zis ca merita sa o incerc, mai ales ca nu aveam nevoie de turbina sau de stabilizanti.
Cele doua le aveam - smantana lichida si lapte condensat cu zahar.
Ingrediente pentru 1 litru de inghetata :
- 30 cl de smantana lichida 30% grasime pentru frisca
- 190 g zahar condensat cu zahar
Punem la rece smantana si laptele. Smantana liquida o batem intr-un robot la viteza medie sau cu mixerul pana cand obtinem consistenta friscai.
Adaugam laptele condensat si amestecam pana la omogenizare cu o lingura.
Punem aceasta compozitie in congelator minimum 4 ore sau toata noapte, intr-o cutie cu capac.
Rezultatul mi-a placut, dar este mult mai buna servita cu zmeura si cu un sos - coulis de zmeura, care ii aduce un pic de aciditate. Din cauza grasimii nu se fac picuri de geata, deci aspectul si gustul este bun.
Cele doua le aveam - smantana lichida si lapte condensat cu zahar.
Ingrediente pentru 1 litru de inghetata :
- 30 cl de smantana lichida 30% grasime pentru frisca
- 190 g zahar condensat cu zahar
Punem la rece smantana si laptele. Smantana liquida o batem intr-un robot la viteza medie sau cu mixerul pana cand obtinem consistenta friscai.
Adaugam laptele condensat si amestecam pana la omogenizare cu o lingura.
Punem aceasta compozitie in congelator minimum 4 ore sau toata noapte, intr-o cutie cu capac.
Rezultatul mi-a placut, dar este mult mai buna servita cu zmeura si cu un sos - coulis de zmeura, care ii aduce un pic de aciditate. Din cauza grasimii nu se fac picuri de geata, deci aspectul si gustul este bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu