duminică, 10 iulie 2016

Midii cu endive si sos marinier condimentat

Reteta extrasa din cartea " La cuisine simplifiée ". Reteta am facut- ca si in carte, dar endivele le puteti inlocuii si cu dovlecei sau praz.


Midii mariniere 

- 1 kg de midii spalate in 2 -3 apa diferite si curatate
- 1 ceapa micuta tocata marunt - 50 g
- 1 pahar de vin alb
- 10 g de patrunjel tocat

Puneti toate ingredientele intr-o oala mare pe foc rapid. Fierbiti midiile pana cand se deschid complet.
Scoateti midiile din scoici, pastratile in sucul de fierbere, pentru ca midiile sa nu se usuce.
Pastrati cateva cochilii pentru decor.

Sosul marinier cu condimente

- 2 pahare de suc marinier filtrat
- 2 pahare de lapte
- 2 pahare de smantana lichida
- un varf de  curry, curcuma si scortisoara
- 25 g unt - in reteta era 100 g

Filtrati sucul marinier, puneti intr-o oala mica pe foc. Lasati sa se reduca sucul la jumatate, dupa care adaugati laptele si smantana. Adaugati si condimentele. Lasati pe foc pana sosul se ingroasa. Asezonati cu sare dupa gust. Adaugati untul in bucatele si amestecati cu un mixer pana se formeaza o spuma fina la suprafata.

Endive topite

- 500 g endive curatate si taiate in bucatele
- 40 g unt
- 1 ceapa micuta tocata marunt
- un pic de suc de lamaie - pentru a pastra culoarea endivelor
- 1:2 lingurita de curry
- 1/2 pahar de smantana lichida

Puneti ceapa cu untul l-a calit intr-o cratita pe foc domol,pana cand devine stravezie. Adaugati endivele cu sucul de lamaie. Sarati si acoperiti cu un capac. Lasati sa fiarba pe foc domol, pana cand apa de vegetatie a scazut si endivele devin moi.
Adaugati curry si smantana la sfarsit, lasati un pic sa scada.

 Prezentare 

Intr-o farfurie adanca  puneti un cerc, adaugati endivele, apoi stridiile si spuma sosului imprejur. Retrageti cercul si presarati ciboulette tocata.



-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu